Si të shërohemi pasi na është “thyer zemra”

Një pauzë është një plagë momentale në vetvete; një frakturë që është ngulitur në një çast të ciklit tonë jetësor, por që nuk duhet të përcaktojë të ardhmen tonë. Në fakt, shërimi i një zemre të thyer është i mundur.

Si të shëroni një zemër të thyer sipas shkencës

Dhimbja emocionale e një zemre të thyer është e padurueshme. Ne mbetemi të palëvizur, të mbërthyer dhe të paaftë të mendojmë për asgjë tjetër përveç të dashurit. Sado kurioze të na duket, shkenca thotë se për të përballuar një ndarje, duhet të ndaloni së dëgjuari mendjen. Ne e dimë se ky sugjerim është pothuajse i pamundur të përmbushet. Megjithatë, në momente si këto mendja dhe mendimet e saj mund të jenë armiku ynë më i keq.

Përmirësoni vetë-konceptin tuaj

Një ndarje është mbi të gjitha një goditje e drejtpërdrejtë për vetë-konceptin. Ne mund të bëjmë gabimin duke fajësuar veten, duke projektuar iluzionet mbi veten tonë ose duke e parë veten si entitete boshe pa atë person pranë nesh.

Zero kontakt

Është e rëndësishme të merrni vendimin për të lënë pas kujtimet në mënyrë që të shëroni një zemër të thyer. Për këtë, është e nevojshme të respektohet i ashtuquajturi kontakt zero.

Qëndroni të zënë për të shëruar një zemër të thyer

Nuk ka ilaç më të mirë se të mbash mendjen të zënë, veçanërisht duke iu përkushtuar pasioneve tona.

Takoni njerëz të rinj

Nëse bëjmë miq të rinj dhe takojmë njerëz me të cilët kemi ndjenja, do të kuptojmë se në jetë është gjithmonë e mundur të fillojmë nga e para.

Dashuria për veten

Kujdesi për veten është një pjesë shumë e rëndësishme e rikuperimit nga dhimbja emocionale. Kur zemra ka dhimbje, ka më shumë stres sesa duhet, ndaj duhet të kujdesemi për veten më shumë se kurrë duke adoptuar një jetë të shëndetshme.

Durimi dhe pranimi për të shëruar një zemër të thyer

Gjithçka në këtë jetë është e përkohshme dhe dhimbja emocionale nuk është më e vogël. Vazhdoni rrugën tuaj edhe nëse zemra juaj është thyer; vazhdoni të ecni, me durim, duke ditur se dhimbja do të kalojë dhe pranoni situatën./Revista Psikologji