E ekzekutuan në mes të plazhit, arrestohet porositësi i vrasjes së shqiptarit në Itali

Karabinierët kanë kapur porositësin dhe dy bashkëpunëtorët në vrasjen e shqiptarit Selavdi Shehaj, të vrarë në Torvajanica dy vjet më parë.

Sipas mediave vendase, Giuseppe Molisso, 40 vjeç tashmë dyshohet rëndë si nxitësi i vrasjes së shqiptarit Selavdi Shehaj në plazhin e Torvajanicës, së bashku me kunatit të tij Guido Cianfrocca, i cili mendohet se i ka dhënë armën e vrasjes. Për këtë arsye ata të dy u ndaluan sot me urdhër të arrestit në burg.

Më 20 shtator 2020 pranë kioskës “Bora Bora” në shëtitoren Sirene të Torvajanicës, në atë moment të mbushur me pushues, një burrë me fytyrë të shtrembëruar nga maska, kishte qëlluar dy të shtëna nga afërsia e kalibrit 7.65 duke e vrarë në vend Shehajn, i njohur si “Simone”, duke e goditur për vdekje në qafë. Më 17 dhjetor 2021, falë hetimeve të Njësisë Hetimore të Frascati Karabinierëve dhe Skuadrës Mobile të Romës, autorët e këtij krimi u identifikuan tek Enrico Bennato, vëllai i të dënuarit më të famshëm roman Leandro Bennato dhe në argjentinasi Raul Esteban Calderon.