Sëmundjet që shkakton moskonsumimi i mjaftueshëm i ujit

Dehidrimi shkakton dhe përkeqëson disa sëmundje. Kjo është arsyeja pse, pas një periudhe të gjatë të marrjes së pamjaftueshme ditore të ujit, mund të zhvillohen ose përkeqësohen disa sëmundje kronike, të tilla si:

Astma dhe alergjitë
Nëse jeni të dehidruar, trupi do të kufizojë rrugët e frymëmarrjes për të ruajtur përmbajtjen e tij të ujit.

Probleme të fshikëzës dhe veshkave
Grumbullimi i toksinave dhe mbetjeve acide krijon një mjedis të favorshëm për rritjen bakteriale, duke i bërë fshikëzën dhe veshkën më të ndjeshme ndaj infeksionit, formimit të gurëve, inflamacionit dhe dhimbjes.

Kapsllëku
Zorra e trashë është një nga zonat kryesore nga e cila trupi tërheq ujë nga mungesa e furnizimit me lëngje të organeve të tjera jetësore. Pa përmbajtje adekuate të ujit, mbeturinat lëvizin shumë më ngadalë në zorrën e trashë, gjë që mund të shkaktojë probleme të konsiderueshme të kapsllëkut.

Problemet e tretjes
Mungesa e ujit dhe mineraleve alkaline, të tilla si kalciumi dhe magnezi, mund të shkaktojnë një sërë çrregullimesh të tretjes, duke përfshirë ulçera, gastrit dhe zbaticë acidi.

Hipertensioni
Kur dehidroheni, gjaku bëhet më i trashë, duke penguar qarkullimin dhe duke nxitur presionin e lartë të gjakut.

Dhimbje ose ngurtësi të kyçeve
Kur trupi është i dehidruar, kërci dobësohet dhe riparimi i kyçeve është i ngadaltë, duke shkaktuar dhimbje dhe shqetësime.

Sëmundjet e lëkurës
Dehidrimi e bën të vështirë eliminimin e toksinave përmes lëkurës dhe e bën trupin më të prekshëm ndaj problemeve të lëkurës siç janë psoriaza, dermatiti dhe rrudhat.

Shtimi i peshës
Kur dehidroheni, qelizat shterohen. Si rezultat, njerëzit ndihen të lodhur dhe të uritur, gjë që i bën ata të hanë më shumë. Trupi domosdoshmërisht ka nevojë për ujë për t’u furnizuar me karburant.

Për të qenë të shëndetshëm, rekomandohet të pini të paktën 2 litra ujë në ditë, që korrespondon me dhjetë gota prej 200 ml. Gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë të vegjlit me gji duhet të pinë më shumë, deri në 3 litra në ditë.