Pija e shijshme që mund të lehtësojë dhìmbjen

Pija e kakaos është treguar të jetë jashtëzakonisht e dobishme për trupin e njeriut në aspektin e shëndetit dhe funksioneve themelore, nga lehtësimi i lodhjes së shkaktuar nga skleroza e shumëfishtë deri në lùftimin e mosfunksionimit të organeve. Megjithatë, ai gjithashtu provon të jetë një qetësues i fortë kundër dhìmbjeve të këmbëve.

Sipas një studimi të vogël të botuar në Circulation Research, konsumi i kakaos së nxehtë ishte i lidhur me lehtësimin e dhìmbjeve të këmbëve tek pacientët e moshuar me sèmundje arteriale periferike (PAD).

S3mundja arteriale periferike shkaktohet kur akumulimi i yndyrës pengon qarkullimin normal të gjakut në arteriet periferike, me shfaqje më të shpeshtë të s3mundjes në këmbë. Dh1mbja për pacientët me këtë s3mundje bëhet më e fortë kur ecni.