Mjekja e njohur ndan informacionin e rëndësishëm për gratë shtàtzëna: Duhet të kenë kùjdes, ja si duhet të veprojnë

Gratë shtàtzëna janë të parat që preken nga këto temperatura të larta të këtyre ditëve e për këtë arsye duhet të tregojnë një kuùjdes të veçantë.

Noti, por edhe deti janë dy faktorët kryesorë që ndikojnë për mirë te një grua shtàtzënë gjatë ditëve të nxehta, prandaj dhe mjekja këshillon se si duhet të veprojnë ato gjatë plazhit.

“Është e kuptueshme që duhet shmangur në mënyrë të padiskutueshme ekspozimi në pikun e temperaturave të larta sa nga ora 11:30 deri në 4 e gjysmë të pasdites. Plazhi i ndihmon, rrezet e diellit i ndihmojnë por këshillohet dalja e shpejtë nga ora nga ora 7 e gjysmë -8 të paradites dhe më pas ekspozimi në orët e pasdites nga ora 4 e gjysmë deri në 7. Duhet të përdorin kremëra mbrojtës me faktorë të lartë 30 e sipër apo dhe 50+. Dhe për çdo person tjetër dhe gratë shtatzëna rekomandohet konsumimi i lëngjeve, i ujit mbi dy litra në ditë”, tha mjekja.

Gjithashtu edhe konsumimi i ushqimeve të freskëta, suprave dhe perimeve luajnë një rol kyç gjatë shtàtzënisë.