Ndjeheni të lodhur dhe ju flihet gjatë gjithë kohës? ja arsyet, mos i neglizhoni!

Të flesh më tepër seç duhet ka ndikim negativ në shëndetin dhe jetën e njeriut, prandaj është e rëndësishme të kuptoni dhe zbuloni arsyet pse ju ndjeni lodhje të vazhdueshme, e cila sjell më pas gjumë të tepërt. “Bright Side” shfaq arsyet pse ndodhe lodhja e vazhdueshme:

Çfarë e shkakton gjumin e tepërt?

Diabeti- Diabeti shkaktohet kur insulina e prodhuar në trupin tuaj nuk është në sasinë e duhur. Më pas kjo sjell rritjen e sasisë së sheqerit në gjak.

Anemia- Anemia është sëmundja e mungesës së hekurit në gjak, duke shkaktuar lodhje dhe dobësi.

Hipertiroidet- Problemet me tiroidet nisin kur ato nuk prodhojnë sasinë e duhur të hormoneve. Këto hormone janë përgjegjëse për energjinë dhe funksionin e trupit

Sindroma e lodhjes kronike- Nëse ju ndjeni lodhje të vazhdueshme për rreth 3 ose 4 muaj, atëherë ka gjasa që ju të vuani nga sindroma e lodhjes kronike. Kjo sëmundje mund të shkaktohet kur ju keni përjetuar ndonjë eksperiencë traumatike.

Sëmundja e Alzaimer- Gjumi i tepërt shkakton disa akumulime beta-amiloide. Këto akumulime janë shenjat e para të Alzaimer.

Sëmundja e këmbëve- Kjo sëmundje ka të bëjë me lëvizjen e pakontrolluar të këmbëve gjatë gjumit. Kjo shkakton prishjen e regjimit të gjumit, duke sjellë më pas dobësi trupore

Apnea e gjumit- Apnea e gjumit ka të bëjë me bllokimin e rrugëve të frymëmarrjes ndërkohë që ju flini, duke ju prishur gjumin dhe duke sjellë më pas lodhje.