Mendimi pozitiv mund të jetë çelësi për të qëndruar i shëndetshëm në pleqëri, sugjeron hulumtimi. Shkencëtarët gjetën optimistë të cilët besojnë se në pleqëri jeta e tyre ka kuptimin e një shëtitjeje të shpejtë, ndjejnë më pak dhimbje dhe kanë sëmbime të forta. Gjithashtu studimi gjeti se ata që janë...
Nuk ka asgjë më të pakëndshme se dyshimi se i dashuri juaj nuk e ka harruar të ish-in. Këshilla më e mirë është që të mos dalësh me dikë që sapo është ndarë. Shenjat që tregojnë se ai nuk e ka harruar ish-in e tij: E kujton vazhdimisht atë Ju jeni duke...
Në Greqinë e lashtë femrat janë konsideruar si specie të ndryshme nga meshkujt, sepse trupi i tyre ishte shumë ndryshe. Edhe pse kohët kanë evoluar, ka ende shumë sekrete rreth trupit të një femre. ‘Bright Side’ na sjellë disa fakte nxjerrë nga studimet e kohëve të fundit dhe disa...
Ne të gjithë kemi dëgjuar shumë herë gjatë jetës sonë se mosha nuk ka rëndësi, “mosha është vetëm një numër”, por sa mund të jetë për një marrëdhënie romantike? Ashtu si të gjithë të tjerët kam dëgjuar njerëz më të rinj ose më të vjetër se unë dhe besoj...
Nuk është aspak e rastësishme. Mbiemri Hoxha ka ardhur si një titull nga hierarkia fetare. Përhapja në masë e myslimanizmit pas pushtimit turk ka bërë që ky mbiemër të jetë mjaft i përhapur në të gjitha anët e vendit. Ndërkohë që nuk mbeten mbrapa edhe ofiqe të hierarkisë fetare që...
Kjo është ndoshta një nga pyetjet më të diskutueshme që prej shumë e shumë kohësh. Pa marrë parasysh se sa ju përpiqeni të ndani një mik nga një i dashur, gjithmonë ekziston një pikëpyetje nga njerëzit lidhur me shokët tuaj të gjinisë së kundërt. Shkencëtarët kanë pasur disa pikëpyetje...
Dëshira për t’u hakmarrë është e natyrshme, sado që ta bindim veten se nuk jemi tipa hakmarrës. Mirëpo shpesh ne gabohemi në mënyrat që zgjedhim për t’u hakmarrë duke e lënduar tjetrin dhe duke dalë nga natyra jonë si njerëz të mirë. Harrojmë se hakmarrja më e mirë është...
“Unë nuk mund të jem pjesë e një bote ku burrat i veshin gratë e tyre si prost1tuta duke treguar çdo gjë që duhet të mbrohet. Ku nuk ka asnjë koncept nderi dhe dinjiteti dhe ku mund të mbështetesh te diksuh vetëm kur të thotë “të premtoj”. Ku grate nuk...
Të saktësosh se a është i sinqertë mashkulli nuk është gjë e thjeshtë. Megjithatë, shabllone të caktuara të sjelljes mund t’ju ndihmojnë. Cilat janë më të shpeshta? Mësoni në tekstin në vijim. Lexoni “midis rreshtave” Mjaft shpesh lëvizjet flasin më shumë se fjalët. Ekzistojnë shenja të sigurta, por edhe të thjeshta,...
Një nënë e re zbuloi se vjehrra i saj i ndryshoi fshehurazi emrin e foshnjës ndërsa po flinte gjumë. Gruaja tregoi se po flinte gjumë pasi po rikuperonte veten nga lindja me prerje cezariane kur vjehrra arriti të bindte bashkëshortin e saj që ti ndryshonin emrin fëmijës. “Djali im është...