“Qenia njerëzore ka një periudhë unike pjellorie, në raport me speciet e tjera. Kjo nis gradualisht gjatë adoleshencës dhe rënia fillon pas të 30-ve. Mirëpo deri më tani, nuk e dinim se çfarë i shkaktonte këto ndryshime”. Janë këto fjalët e Eva Hoffmann, e departamentit të mjekësisë Qelizore dhe Molekulare...
Javën e fundit të nëntorit 2007, një grup pedagogësh të Universitetit të Tiranës, ishim për vizitë në Turqi, në Stamboll dhe në Bursa, në kuadër të një programi shkëmbimesh kulturore. Më 27 nëntor 2007 u takuam me Kryetarin e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Gazetarëve të Turqisë dhe me autoritete të...
Ekzistojnë zakone të llojllojshme dasmash, mirëpo arsyeja se si ky zakon ka lindur është larg nga romantika. Kurorëzimi do të duhej të paraqiste ditën më të lumtur në jetën e nuses dhe dhëndrit. Për çdo nuse thuhet që është nusja më e bukur, dhe është ashtu, atë ditë asaj...
Kisha e Laçit ose e Kisha e “Shna Ndoit” konsiderohet si një nga vendet më të shenta në vendin tonë dhe mijëra qytetarë bëjnë pelegrinazh në këtë vens. Por çfarë fshihet mbas kësaj kishe? Në vitin 1981, një grup ushtarësh nga toga e Drojës në Laç shkuan për të rrëzuar pjesën...
Ata që banojnë në Tiranë kishin të ardhura për frymë më të lartat në vitin 2018, ndërsa Kukësi vijon të jetë rajoni më i varfër i Shqipërisë, sipas të dhënave të INSTAT për Prodhimin e Brendshëm Bruto rajonal, 2018. Për frymë, të ardhurat janë sa 31.1% e mesatares së...
Tradhti fizike, tradhti mendore, sido që ta emëroni ajo mbetet tradhti! Mund të falet, mund të prishë lidhje, ende mbetet një akt i shëmtuar. Rreth 60% e meshkujve dhe mbi 45% e grave arrijnë të tradhtojnë në një pikë. Arsyet pse njerëzit largohen nga partnerët e tyre janë të ndryshme: disa...
Të gjithë e duam më të mirën për familjarët dhe miqtë tanë. Financat përbëjnë një brengë të përditshme të njerëzve, dhe zakonisht këto probleme ndahen me më të dashurit, për të kërkuar ndihmë nga ta. Ndihma financiare duhet të jetë e kufizuar, kjo sepse në shumicën e rasteve huazimi i...
Si mund të bëhesh një miliarder? Kjo është pyetja që na tundon të gjithëve! Por nëse dëshironi të bëheni një miliarder, duhet të filloni të kurseni, e sa më shpejt të mundeni madje.Procesi i pasurimit nuk është asgjë më shumë sesa kursime sistematike dhe plane investimi të menduara mirë. Ju nuk...
Kjo është historia e një vajze nga Tirana, e cila ndodhet në një udhëkryq. Edhe pse ka burrë, ajo pretendon se tashmë e ka gjetur dashurinë e jetës. Lexoni historinë dhe jepni mendimin tuaj: Jam e sigurt që shumë nga ju që do lexoni historinë time do më paragjykoni dhe do...
Nganjëherë njerëzit e konsiderojnë të obligueshme të thonë diçka për të disponuar të tjerët, ndërsa gjatë kësaj shpesh tingëllojnë si të krisur, nga pak pretendues apo sikur me qëllim po tentojnë që të lëndojnë personin tjetër. Edhe pse qëllimet e tyre janë të sinqerta, nga gojët e tyre shpesh dalin...