Shumë prej nesh i përdorin pothuajse cdo ditë xhinset dhe eshte pamundur të gjesh një njeri që nuk ka në garderobën e tij xhinse. Por pak veta e dinë se xhinset duhen larë mjaft rrallë. Sipas staistikave 90% xhinseve që ne lajmë nuk janë të pista. Këshillohen që xhinset të lahensa...
Mënyrat se si një supermarket përfiton sa më shumë para dhe klientë është e ndryshme. Ju jeni me nxitim dhe me patjetër duhet të shkoni shpejt në shtëpi. Por ju duhet të blini vezë dhe qumësht. Kontrolloni aq shumë sa i shihni që janë të fshehura në një cep në...
Ndoshta bukuroshet që flenë për një kohë të gjatë i keni parë në filma, por ja që ka edhe në realitet. Vajza 17-vjeçare nga Kolumbia është diagnostikuar me një sëm-undje që e detyron të rrijë e pandërgjegjshme për javë të tëra. Sharik Tovar vuan nga sindroma Kleine-Levin, një sëmu-ndje e rrallë...
Bullgaria është shteti më i vjetër në Evropë, vend ky që nuk ka ndryshuar emrin e vet që nga krijimi i saj. Kjo ndodhi në vitin 681 pas lindjes së Krishtit. Sofia, kryeqyteti i Bullgarisë, u themelua 7000 vjet më parë. Kjo e bën atë qytetin e dytë më të...
Martesa është një hap i rëndësishëm në jetë. Disa e shohin si vendimtarin, ndërsa shumë persona nuk e shohin aspak martesën si diçka të rëndësishme, mjafton të kenë pranë njeriun që duan. Para vendimit për t’u martuar shumë persona mund të stepen për sa i takon moshës. Sipas studimeve të...
Keni pyetur ndonjëherë se pse disa vezë janë të bardha dhe disa kafe? Ngjyra e vezës zakonisht varet nga ngjyra e pulës. Me fjalë të tjera, pula të bardha bëjnë vezë me guaska të bardha dhe pulat me pupla të kafe bëjnë vezë me guaska kafe. Por ka edhe përjashtime nga...
Kërkuan thesar, por gjetën një gjë që nuk i përafrohet fare pasurisë. Mundin e gjyshit për një shtëpi e hodhën në erë, vetëm në kërkim të pasurisë, Një familje në Elbasan ka shembur muret e një shtëpie të vjetër, por gjatë shembjes kanë gjetur mes gërmadhash një arkë. Në pak sekonda kanë...
Ai është 24 vjeç dhe festoi me Rihannan dhe Bella Hadid. Ai shikon lojërat e basketbollit me Yao Ming. Eric Tse, i cili u diplomua kohët e fundit në shkollën prestigjioze Wharton të Financave të Universitetit të Pensilvanisë, iu dhuruan rreth 3.88 miliardë dollarë nga aksionet e kompanisë së familjes...
Rrëfimi i këtij mjeku zbulon çdo gjë Puna e tyre është e rëndë. Para shumë vjetësh, kam qenë kujdestar më shumë se 24 orë. Kam bërë operacione urgjente dhe kam pasur shumë e shumë pacientë – fillon tregimin një kirurg në rrjetin social. – Ishin ato operacione urgjente dhe secila...
Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy (Ptolemeu), astrolog, muzikolog, matematicien, shkrimtar dhe gjeograf. Prejardhja e saktë e tij nuk dihet. Disa thonë se ishte romak, të tjerë thonë, helen, por nisur nga emri ‘Ptolemy’, ai mund të ketë qenë me prejardhje...