Namin e “ don zhuanit” në Europë e kanë italianët, por francezët duket se po ua marrin në kthesë këtyre të fundit, titullin “Latin lover” Sipas një klasifikimi të Gleeden.com, rrjet social që i është dedikuar takimeve jashtë martese, “kryeqyteti Evropian i tradhëtisë” është Parisi. Ky qytet është i njohur...
Nëse keni ndjesinë se keni përjetuar një ngjarje më herët sesa në jetën reale, kjo duhet ‘déjà vu’. Nëse ndiheni sikur keni përjetuar më parë një ngjarje në një ëndërr, kjo quhet:’déjà rêvé’. Që nga themelimi i Bibliotekës së Imagjinatës në vitin 1995 në SHBA, këngëtarja e njohur e muzikës...
Mendja e njeriut është gjithë surpriza dhe shkencëtarët janë gjithmonë në kërkim të gjërave të reja. Përshembull, a e dinit ju se sa më shumë i zgjuar të jetë një njeri aq më pak shokë ka? Edhe nuk e dinit! Të tjera kuriozitete rreth psiqikës sonë i keni më...
Kafeja turke është më shumë kulturë se sa pije.Të gjithë në shtëpitë tona kemi kafe turke të cilën me shumë dashuri dhe përkushtim prindërit tanë e pinë në mëngjes ose në mbrëmje. Kafeja turke është më shumë kulturë se sa pije, ndërsa në botë kjo është e njohur për shkak...
Çdo qenie njerëzore mban më shumë ose më pak marrëdhënie të ngushta me një numër të njerëzve të tjerë që luhaten mesatarisht në mes 100 dhe 250, por, sa për shumë funksione të tjera, truri ka potencial shumë më të madh të magazinimit. Një hulumtim britanik ka treguar se...
Në pjesën më të madhe të botës, unaza e martesës mbahet në gishtin e katërt të dorës së majtë. Por a e keni pyetur ndonjëherë veten përse? Apo nga ka ardhur kjo traditë? Në fakt gjithçka nisi përpara se mjekësia shkencore të zbulonte sesi funksionon sistemi i qarkullimit të...
Fjala më e gjatë në botë që e mban rekordin sipas librit të rekordeve “Guinness” përmban 172 shkronja. Kjo fjalë është shkruar nga shkrimtari antik, Aristophanes në komedinë e tij, “Assemblywomen”. Fjala ishte: “plaLopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kigklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­pterygon”. Në shqip do të thotë: “emri i një pjate të përbërë nga të gjitha llojet e shijes së...
Me siguri e keni pyetur veten se ç’kuptim ka “i” tek iPhone. Shumë prej nësh kanë menduar se ka kuptimin “telefoni im”, por ja që Steve Jobs ka pasur qëllim tjetër. Në vitin 1998 , kur u lançua kompjuteri iMac, Jobs tha se kompania ka për qëllim të ofrojë një...
Për ta kushton shumë pak. Më pak se një avion privat, më pak se një superjaht. Ama një pasaportë e dytë, e tretë ose e katërt është bërë një trofe për super të pasurit. Edhe qytetarët më të pushtetshëm të botës kanë nevojë për një plan të dytë, në rast...
Nga piramidat e nën-detit deri te retë gjashtëkëndore dhe bazat e alienëve, shkencëtarët dhe teoricienët kanë krijuar çdo skenar të imagjinueshëm gjatë viteve për të shpjeguar zhdukjet misterioze në trekëndëshin e Bermudës. Rajoni, i cili mbulon një pjesë të detit midis Floridas, Puerto Rikos dhe Bermudës, mendohet të ketë marrë...