Nëse ju keni menduar se ne jemi gjenerata e parë që na pëlqen alkooli, atëherë ju jeni tmerrësisht gabim. Në të vërtetë, stërgjyshërit tanë, si dhe stërgjyshërit e tyre, edhe stërgjyshërit e tyre e kështu me radhë, kanë pasur dëshirë të pinë nga pak. Kjo është lista me 10 fakte...
Rrëfimi i këtij mjeku zbulon çdo gjë Puna e tyre është e rëndë. Para shumë vjetësh, kam qenë kujdestar më shumë se 24 orë. Kam bërë operacione urgjente dhe kam pasur shumë e shumë pacientë – fillon tregimin një kirurg në rrjetin social. – Ishin ato operacione urgjente dhe secila...
E pabesueshme! Për sukses në jetë ndonjë nevojitet vetëm fati, siç na tregon ky rast nga Serbia – madje edhe një goditje e rëndomtë e rrufesë. Mediet rajonale kështu sjellin tregimin nga Arangjellovci në Serbi, ku lisi i familjes Mitrovic, i vjetër mbi njëqind vjet, gjatë motit me bubullima e ka...
Martesa është një hap i rëndësishëm në jetë. Disa e shohin si vendimtarin, ndërsa shumë persona nuk e shohin aspak martesën si diçka të rëndësishme, mjafton të kenë pranë njeriun që duan. Para vendimit për t'u martuar shumë persona mund të stepen për sa i takon moshës. Sipas studimeve...
-Unazat prej argjendi apo ari, u deklaruan si unazë fejese nga venecianët e pasur në fund të shekullit të XIV-të. -Në gjuhën simbolike të bizhuterive, një safir (i kaltër) nënkupton një martesë të lumtur. -Unazat e fejesës dhe martesës, vendosen në gishtin e katërt të dorës së majtë, pasi vena e...
Të jesh e bukur të hap shumë dyer. Kjo shprehje është shumë e përhapur ditët e sotme por për avokaten nga Rusia Irina Kova, kjo gjë e shqetëson dhe e ka lënë të papunë. Kova nga Rusia thotë që ajo nuk është vetëm e bukur, por edhe e zgjuar dhe...
Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy (Ptolemeu), astrolog, muzikolog, matematicien, shkrimtar dhe gjeograf. Prejardhja e saktë e tij nuk dihet. Disa thonë se ishte romak, të tjerë thonë, helen, por nisur nga emri ‘Ptolemy’, ai mund të ketë qenë me prejardhje...
Nga piramidat e nën-detit deri te retë gjashtëkëndore dhe bazat e alienëve, shkencëtarët dhe teoricienët kanë krijuar çdo skenar të imagjinueshëm gjatë viteve për të shpjeguar zhdukjet misterioze në trekëndëshin e Bermudës. Rajoni, i cili mbulon një pjesë të detit midis Floridas, Puerto Rikos dhe Bermudës, mendohet të ketë marrë...
Nuk duhet t’u vini fajin atyre gjithmonë, sepse disa gjëra nuk i kanë në dorë. Si rastin kur i kërkoni të dashurit apo bashkëshortit të mbajë mend datat e caktuara. Sipas një studimi të Universitetit Trondheim në Norvegji, i kryer nga Prof. Jostein Holmen, në një kampion prej 37 mijë...
Etja e njerëzve për të ditur sa më shumë rreth vampirëve duket aq e pafundme sa dhe etja e vampirëve për gjak. Shkrimtarët modernë të librave fiksion me vampirë, përfshi Stephenie Meyer, Anne Rice, Stephen King dhe shumë të tjerë, kanë prirje t’i studiojnë ato. Por nga erdhën vampirët? Vampiri...