Dikush pyeti një herë Sokratin: “A e di se çfarë më ka thënë për ty, miku yt?” “Prit në sekondë”, e ndali Sokrati. “Çdo gjë që thua, duhet që më parë ta filtrosh përmes tre sitave”. “Tre sitave?” “E para është sita e të vërtetës. A je i sigurtë që ajo që do...
Në shoqëri gjithmonë tërheqin vëmendje ata që rrinë vetëm apo kanë pak miq. Shpesh herë gabimisht besohet se këta njerëz nuk janë të lumtur. Mirëpo, në realitet ata asnjëherë nuk ndjehen të vetmuar. Më poshtë tri tipare që i cilësojnë njerëzit që u pëlqen vetmia. Kureshtja Edhe pse vetmitarëve u pëlqen që t’i...
Kompanitë hekurudhore japoneze kanë filluar instalimin e tuneleve për breshka. Ky tunel u mundëson atyre të kalojnë nën shinat e trenit, duke shmanur kështu fatkeqësitë.
Shkëncëtarët ndërkombëtarë janë foksuaur shpesh në reagimet e përnjëhershme që pëson truri në momentet e para të përballjes me vdekjen dhe tashmë është arritur një ekazminim më i qartë i këtij “procesi”. Emocioni i parë që provojmë është frika. Ajo është një përgjigje konijtive, e cila aktivizohet në situata të...
Ora është ende shtatë e mëngjesit në qytetin Xhakobabad të Pakistanit, dhe karrocieri i cili e transporton ujin me qerre e gomar kullon i gjithi djersë. Pikat e ujit që bien në tokë formojnë menjëherë një re pluhuri dhe avulli. Xhakobabadi është qyteti më i nxehtë në Pakistan, e një...
Ky është aeroporti që ka gjashtë vite që mban vendin e parë si më i miri në botë. Aeroporti i famshëm Changi i Singaporit paraqit qendrën e parë tregtare më 16 prill të vitit 2019. Kjo ndërtesë ka kushtuar 1.25 miliardë dollarë, dhe është vërtet mbresëlënëse, deri në detaje, siç mund...
Marrëdhënia qe shfaqim me kafshët shpesh herë është një mënyrë shumë e mirë për të kuptuar veten Secila kafshë ka karakteristikat e saj dhe ato mund të përafrohen me të njerëzve. Secili prej nesh ka një kafshë të preferuar dhe zbuloni tani me një fjalë se çfarë tregon kjo për...
Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë historia, dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e trojës, të udhëhequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)” Lamartini: “Ky komb e ky popull nuk merret nëpër këmbë… Kjo është...
A e kishit menduar ndonjëherë se mënyra sesi ju ecni tregon shumëçka për personalitetin tuaj të vërtetë? Nëse ecni gjithmonë me nxitim pa hedhur sytë rrotull dhe pa u shqetësuar se mos pengoheni gjatë rrugës, ju jeni një person produktiv, jashtëzakonisht i logjikshëm dhe inteligjent, por prireni të nënvlerësoni...
Sot provohet biologjikisht se gratë jetojnë 6-7 vite më tepër se burrat; burrat 78 vjeç dhe gratë 85 vjeç; kanë madje cilësi shëndeti më të mirë se burrat si më poshtë: Francë (64.2 vjet – gratë, 62.4 vjet- burrat) Populli ynë thotë se gratë ankohen por burrat vdesin! Kjo ndodh që...