​Dhimbjet e dhëmbëve janë vërtet të vështira. Kush ka probleme të vazhdueshme me dhëmbët e di sesa e vështirë është t’i përballosh ato. Ndonjëherë kemi “frikë” të shkojmë tek dentisti dhe provojmë zgjidhje shtëpiake për të qetësuar dhimbjen e tyre.Bright Side ka disa këshilla për t’ju dhënë nëse keni...
Nganjëherë për të ruajtur para duhet thjesht të filloni. Studimet tregojnë se shprehia e të kursyerit dhe përgjegjësia ndaj parave është shumë me rëndësi për mirëqenien tuaj. Një ndër këshillat kryesore për kursimin e parave është që të vendosni një qëllim. Kjo është mënyra më e mirë, sepse kështu do të...
Sipas Departamentit Kombëtar të Shëndetit të Londrës , duhanpirësi mesatar ka nevojë për mbi 5.000 cigare në vit, që do të thotë se ata duhet të shpenzojnë shumë para për t’i blerë ato. Kriza ekonomike dhe ardhja e cigareve elektronike e kanë bërë të lehtë që shumë njerëz të lënë...
Pakujdesia në timon mund të shkaktojë tragjedi të mëdha. Drejtimi i mjetit me shpejtësi, apo nën efektin e alkoolit janë vetëm dy prej shumë gjërave që e bëjnë të rrezikshëm udhëtimin. Raportohet se 1.3 milionë njerëz humbin jetën në mbarë botën si pasojë e aksidenteve rrugore çdo vit dhe kjo...
Nëse doni të mësoni diçka të caktuar, atëherë paraprakisht ju nevojiten dy lloje të njohurisë: Njohuritë rreth lëndës në fjalë, si matematika, historia apo programimi dhe njohuri rreth mënyrës se si funksionon mësimi. Lajmi i keq është se sistemi jonë i edukimit shpeshherë e shmangë njërën nga këto dyja. Kjo...
Edhe nëse nuk punon për një kompani që ofron tavolina, apo letra murale, ju mund ta bëni ditën më të larmishme me disa sekrete dizajni. Produktiviteti mund të zbresë edhe në zyrën tënde. “Zyrat e mrekullueshme nga ato të zakonta i diferencon masa në të cilën plotësohen nevojat bazike emocionale...
Dëshironi të bëheni sipërmarrës të suksesshëm? Duhet të mësoni nga ata që ia kanë dalë, që nga kursimet tek investimet e zgjuara. Nëse dëshironi të jeni më të mirë, duhet të mësoni nga më të mirët. Njerëzit e suksesshëm duhet shpesh të shohin nga njerëz të tjerë të suksesshëm si...
Zakonisht thuhet që shumë ilaçe duhet të merren dhe me ushqime, për të mbrojtur stomakun tuaj. Por a e dini se disa ushqime dhe pije duhen shmangur me çdo kusht? Kjo ndodh pasi ato mund të ndryshojnë mënyrën se si përthith disa ilaçe trupi juaj, në disa raste i bëjnë...
Lënia e duhanit është hapi më i rëndësishëm, të cilin mund ta ndërmarrin duhanpirësit për të përmirësuar cilësinë dhe gjatësinë e jetës. Edhe pse lënia e duhanit është një sfidë jo edhe aq e lehtë psikologjike, ju rekomandojmë 10 mënyra interesante se si të veproni pasi të keni vendosur ta...
Nuk mund të vraponi pa e pasur ‘karburant’ në trupin tuaj! Nëse veç jeni duke u përpjekur të krijoni një shprehi të vrapimit, shumë gjëra janë të dobishme në fazën fillestare, duke përfshirë gjetja e atleteve të duhura, plani stërvitor dhe vetëdijesimi se si t’i shmangni lëndimet. Por nëse do...