Histori Archives - Tema e Ditës
Në të kaluarën e herëshme familja e tij është shkëputur nga zonat e Detit Kaspik në Rusi, , të cilët kanë emigruar gjatë shekullit të 19- të. Atëherë shumë aradha u larguan nga Rusia duke u dyndur në Evropë, e sidomos në Serbi. Më pas shumica e tyre u...
Objekt i kultit e cila ndodhet në fshatin Mërqi të qytetit të Lezhës që i përket shek XIV-XV. Ky objekt nuk përfaqëson vetëm kulturën fetare, por edhe një ngjarje të rëndësishme historike, siç është edhe mbajtja e Kuvendi Kishtar të Arbërit. https://www.youtube.com/watch?v=xjrrRmjUFbQ&fbclid=IwAR0Qfw1MeMxUgYq_P_Bp5EyWUiqAgxlUfYCn6lA-TZJaARHnP23YwrIjD44 Kuvendi Kishtar i Arbërit Kuvendi Kishtar i Arbërit ishte një mbledhje...
Agiola jeton në New York dhe përmes rubrikës “Ka një mesazh për ty”, në Tv Klan u bëri një surprizë dy prindërve të saj. Ajo dhe vëllai i saj jetojnë larg familjes dhe në lidhjen Skype, ajo tregoi sakrificat që prindërit e saj kanë bërë, që ata të mund të...
Sipas dokumenteve të CIA-s kur Hoxha ishte profesor në Liceun e Korçës kishte të dashur një nga vajzat më të bukura të asaj kohe të quajtur Tanca Mishu. Po kështu në dokument shkruhet se Hoxha nuk u është ndarë fustaneve të femrave edhe gjatë Luf.tës. Të dhënat e para janë...
Një çoban në zonën Xhuxhë në Fan të Mirditës ka zbuluar disa piktograme në në një shkëmb të ngulur në një stom dheu. Pasi e ka bërë këtë gjetje, çobani i ka dërguar fotot të vëllait në TIranë që me ndihmën e specialistëve po pret që të kuptojnë më...
Për të gjithë ata që nuk e kanë jetuar atë periudhë, kjo foto mund të duket asurde. Por ata që i kanë jetuar këto vite të vështira, e dinë fare mirë se çfarë do të thotë të prisje me orë të tëra në radhë, për qumësht, bukë, e pse...
Marin Sirdani e perpiloi kët tregim simbas Prël Tom Cubit prej Selcet dhe Gjergj Alezit prej Boget. Gojëdhanat e dy Kelmendasve përkojnë me shkrimet historike të Pjeter Bogdanit, F. Lenormant-it, P.F. Arcangelo da Salto, dhe De Gubernatis-it) Nder shum pashallarë qi i lanë nji emen të zi vedit në Shqypnin...
Si sot, 19 prill, 27 vjet më parë do të krijohej qeveria e parë demokratike në Shqipëri. Në një foto të publikuar sot në Tema TV shihet momenti historik i betimit në Presidencë i qeverisë që erdhi pas zgjedhjeve të para pluraliste në vend, ato të 22 marsit 1992. Në foto...
Sipas një italiani të quajtur Petruzi, në një letër dërguar Senatit të Venedikut, jepen disa karakteristike më parë të panjohura për heroin kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Sipas Petruzit, bashkëkohës i Skënderbeut që e kishte parë disa herë në beteja, “Kastrioti është i madh më tepër se madhësia e...
Sipas një italiani të quajtur Petruzi, në një letër dërguar Senatit të Venedikut, jepen disa karakteristike më parë të panjohura për heroin kombëtar të shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Sipas Petruzit, bashkëkohës i Skënderbeut që e kishte parë disa herë në beteja, “Kastrioti është i madh më tepër se madhësia e...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com