Sa shpesh duhen larë rrobat? Dermatologu habit me përgjigjen që jep

Nëse punoni nga shtëpia, ndoshta mund të vishni të njëjtat rroba për katër ditë, përveç nëse, sigurisht, djersitni shumë, atëherë duhet t’i lani rrobat më shpesh.

Edhe pse procesi i larjes së rrobave është një detyrë e përditshme që jemi të bindur se e kemi përvetësuar ndër vite, padyshim që ekziston një mënyrë e duhur.

A i lani rrobat pas çdo përdorimi?

Një video e re e TikTok zbuloi se sa shpesh duhet të lani çdo gjë, nga bluzat deri te rrobat e gjumit, dhe në të njëjtën kohë të siguroheni që kjo të bëhet në mënyrë të qëndrueshme, sepse një larje mund të konsumojë 15 deri në 45 litra ujë, shkruan The Sun.

Dermatologia Annie Gonzalez. në rrjetet sociale të njohura si @ brightly.eco, ajo ndau një video në të cilën shpjegoi se nëse nuk i lajmë rrobat shpesh, mund të ndodhin kushte të ndryshme të pakëndshme të lëkurës, si puçrra ose skuqje që kruhet.

“Lëkura jonë rithith të gjithë vajin e rrobave tona, dhe vaji bllokon poret dhe shkakton puçrra në trup”, shpjegon Gonzalez, duke çuar në pyetjen e fundit – sa shpesh i lani rrobat për të parandaluar zhvillimin e baktereve?

Nëse punoni nga shtëpia, ndoshta mund të vishni të njëjtat rroba për katër ditë, përveç nëse, sigurisht, djersiteni shumë.

Artikujt, si çorapet dhe të brendshmet, të cilat janë në kontakt shumë të drejtpërdrejtë me lëkurën, duhet të lahen më shpesh.

Përjashtimi i vetëm janë sutjenat – ato duhet të lahen vetëm pasi t’i keni veshur deri në katër herë.

Është në rregull të vendosni rroba të tjera të përditshme në makinë pas veshjes së dytë ose të tretë.

Këtu përfshihen fustanet, pantallonat e shkurtra dhe pantallonat.

E njëjta gjë vlen edhe për rrobat e gjumit – Gonzalez rekomandon larjen e pizhameve pas përdorimit të tretë.