Ilir Alimehmeti jep lajmin e mirë: Kush ka kaluar një kòronavirusin të mëparshëm e përballon më mirë…

Epidemiologu, Ilir Alimehmeti ka komentuar situatën e kòronavirusit në vendin tonë.

Ai u shpreh se të gjithë personat që e kanë kaluar më herët Cov|d-19 kanë antitrupa dhe e përballojnë më mirë kòronavirusin e ri.

“Një person që e ka kaluar një kòronavirus të mëparshëm edhe pse mund ta ketë kaluar përpara 18 vitesh, kanë imunitet dhe kanë antitrupa për të përballuar kòronavirusin e ri”, tha epidemiologu për abc news.

Situata e Cov|dit në vendin tonë

Testime totale 575,055

Raste pozitive 126,936

Raste të shëruara 95,035

Raste Aktive 29,618

Humbje jete 2283