Shqiptari nuk pranon të zbresë nga treni, ndërhyn policia. Sharjet në shqip ndaj oficerëve vetëm sa rëndojnë pozitën pasi njëri prej tyre…

Për shkak se nuk donte të linte trenin në terminal, u desh ndërhyrja e policisë për të nxjerrë një 30 vjeçar shqiptar.

I riu kishte marrë trenin nga Lohne në Osnabrück të Gjermanisë dhe mbërriti atje rreth orës 13:32.

Megjithëse treni përfundon atje dhe më pas shkon në grupin e parkimit, udhëtari nuk pranoi të zbriste. Edhe një patrullë nga policia federale e thirrur për ndihmë nuk mund ta bindte të riut që të linte trenin vullnetarisht, kështu që ai duhej të nxirrej kundër vullnetit të tij.

I arritur në platformë, shtetasi kosovar 30-vjeçar me sa duket donte të parandalonte zyrtarët të sqaronin identitetin e tij. Për shkak se ai po bëhej gjithnjë e më agrèsiv, shkoi në stacionin federal të policisë me pranga në duar për identifikim.

Nëse 30-vjeçari do të kishte dyshuar se një nga oficerët e policisë federale të vendosur kupton shqip, ai mund të kishte kursyer disa ofendime të forta në gjuhën e tij ndaj oficerëve. Tani, përveç një hetimi paraprak për shkeljen dhe rezistencë ndaj oficerëve të zbatimit të ligjit, ai gjithashtu po përballet me akuza për fyerje.