Burrit i kushton divorci, Gjykata vendos të paguajë gruan për të gjithë punët e shtëpisë gjatë martesës (Shuma që do të japë)

Një burri në Pekin i ka kushtuar shumë divorci me bashkëshorten e tij.

Gjykata e Pekinit ka vendosur që një burrë të kompe

BBC shkruan se gruaja do të marrë 50,000 juanë (7,700 dollarë) për pesë vjet punë të papaguar.

Sipas të dhënave të gjykatës, burri i identifikuar me mbiemrin e tij Chen kishte bërë kërkesë për divorc vitin e kaluar nga gruaja e tij, me mbiemrin Wang, pasi u martua në 2015.

Ajo hezitoi të divorcohej në fillim, por më vonë kërkoi kompensim financiar, duke argumentuar se Chen nuk e kishte ndihmuar kurrë në punët e shtëpisë si dhe në kujdesin e fëmijëve.

Por ky vendim i gjykatës ka ngritur një debat të fortë, pasi shumë gra janë shprehur se kjo është një shumë qesharake dhe se puna e tyre si amvise po nënvlerësohet.