Ja çfare i ndodh mjekut 16 ditë pasi u vaksinua/…CDC dhe Pfizer nisin menjëherë hètimet

CDC dhe Pfizer po heton vdèkjen e një mjeku në Florida, i cili vdiq nga një gjendje e rrallë e gjakut dy javë pas marrjes së vaksinës kundër COVID-19.

Dr Gregory Michael, 56 vjeç, mjek obstetër, vdiq të dielën e kaluar – 16 ditë pasi ishte vaksinuar.

Në një postim në Facebook që konfirmonte vdèkjen, gruaja e tij Heidi Neckelmann tha se Michael, një ’56-vjeçar shumë i shëndetshëm’ – pësoi një hemorragji në tru ‘për shkak të një reagimi të fortë’ ndaj vaksinës.

Pfizer të martën tha se ‘po heton në mënyrë aktive’ vdèkjen, por nuk beson se ka ‘ndonjë lidhje të drejtpërdrejtë me vaksinën’ në atë kohë.

“Nuk ka pasur sinjale të sigurisë të identifikuara në provat tona klinike [ose] përvoja të tilla deri më tani,” tha Pfizer në një deklaratë për New York Times.

‘Mendimet tona të menjëhershme janë me familjen e pikëlluar.’

Prodhuesi i ilaçeve tha se ishte një rast ‘tepër i pazakontë’ dhe i rëndë i një gjendje të quajtur trombocitopeni që mund të parandalojë mpiksjen e gjakut dhe të shkaktojë gjakderdhje të brendshme.

“Deri më sot, miliona njerëz janë vaksinuar dhe ne po monitorojmë nga afër të gjitha rastet e padëshiruara tek individët që marrin vaksinën tonë,’ tha kompania.

“Është e rëndësishme të theksohet se raste të rënda anësore, përfshirë vdèkjet që nuk kanë lidhje me vaksinën, për fat të keq ka të ngjarë të ndodhin me një ritëm të ngjashëm siç do të ndodhnin në popullatën e përgjithshme”.

Vdèkja e Michael është duke u hetuar së bashku me Departamentin e Shëndetësisë në Florida dhe Qendrat federale për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Mostrat nga autopsia e kryer të mërkurën e kaluar janë dërguar në CDC, tha Darren Caprara, drejtor i operacioneve për Departamentin e Provuesve Mjekësorë të Qarkut Miami-Dade.