Studimi: Lajmi i mirë për të gjithë ata që e kanë kaluar covid 19

A biologist operates EasyCOV, a rapid salivary test for Covid-19 developed by French firm SkillCell, in Paris, France, October 12, 2020. Picture taken October 12, 2020. REUTERS/Benoit Tessier

Imuniteti nga Covid-19 zgjat plot 6 muaj. Në këtë përfundmi kanë dalë kërkimet e fundit të Universitetit të Oksfordit, të cilat nisën nga marsi e zgjatën deri në nëntor.

Sipas CNBC, subjekte të kërkimit ishin mjekë dhe infermierë, të cilat janë edhe shumë më shumë të ekspozuar se pjesa tjetër e popullsisë.

Pra, riinfektimi me Covid nuk rindodh brenda 6 muajve, përveç ndonjë rasti të rrallë.

David Eyre, profesor në sëmundjet infektive, në Universitetin e Oxford-it, i cili punoi gjithashtu dhe në studimin e bërë tha:

“Ky është me të vërtetë një lajm i mirë, sepse ne mund të jemi të sigurt që, të paktën në një periudhë afatshkurtër, shumica e atyre që kanë mbijetuar COVID-19 nuk do të infektohen përsëri. Studimi po vijon ende për të zbuluar nëse mbrojtja nga infeksioni zgjat më shumë”.

Eyre u shpreh se pasi ndoqën njerëzit e infektuar për 6 muaj, të gjithë studiuesit ishin të etur për të ndarë rezultatet e tyre.

Ndërkohë që dy nga vaksinat ajo e Pfizer dhe Moderna ka treguar efektivitet deri në 95 % në fazat përfundimtare të studimit.