Studimi: Ja nga e trashëgojnë inteligjencën fëmijët

Kur vjen puna tek inteligjenca, shprehja: “Bëmë mama të të ngjaj” do të ishte me vend të thuhej. Një studim i ri i publikuar në: “Psychology Spot” ka treguar se fëmijët lindin me gjene të cilat funksionojnë në mënyra të ndryshme, në varësi të faktit nëse janë trashëguar nga nëna ose babai.

Por, përsa i përket inteligjencës, mund të thuhet pa frikë se ajo trashëgohet nga nëna. Gjenet e inteligjencës janë të lokalizuara në kromozomin X dhe duke qenë se femrat kanë dy kromozome të tilla, gjasat janë që fëmijët të kenë dy herë më shumë mundësi që të kenë inteligjencën e nënës.