‘Kam shoqe ministren e drejtësisë’, zbulohet skema që ndiqte 49-vjeçarja për të ‘zhvàtur’ dy burra

Kohët e fundit, historitë e màshtrimit në Gjykatën e Tiranës sa vijnë e shtohen.

E fundit është ajo e Miranda Fortuzit, që mashtroi me qëllime përfitimi avokatin Jetmir Bilali dhe shokun e tij. Gazetarja Anila Hoxha zbuloi edhe skemën që 49-vjeçarja përdorte për të zvatur persona të ndryshëm.

Pasi iu premtonte se do i ndihmonte në zgjidhjen e çështjeve gjyqësore, 49-vjeçarja nga Tirana i merrte para. Njërit prej tyre, Fortuzi iu shtir si juriste e parlamentit.

Ajo i premtoi se do ta ndihmonte që shembja e dyqanit në pronësi të tij të mos bëhej dhe për këtë i kishte dërguar shkresa false me vulën e Bashkisë së Tiranës.

Tjetrit i tregoi se kishte shoqe ministren e drejtësisë dhe mund t’ia zgjidhte çështjen për 10 mijë euro.

Fortuzi është e dënuar dhe më herët për mashtrim pasi premtonte licensa noterie.