“Ju ish brèkëgrisurit e para ‘90 që vòdhët e po vidhni gjithçka boll me akùza ndaj mjekëve në kohë pàndemie” – Reagon ashpër mjeku i njohur

Mjeku i njohur Tritan Kalo nisur nga akùzat e ditëve të fundit ndaj mantelbardhëve, për fshehjen e numrave të viìkt1mave nga Covid është shprehur se kr1mi më i madh ndaj Sistemit Shëndetësor Publik në këto 30 vite ishte dhe mbetete polìtizimi i tejskajshëm.

“Kr1mi më i madh i bërë ndaj Sistemit Shëndetsor Publik dhe jo vetëm, në këto 30 vite të katrahurës socio-ekonomiko-politike dhe një nga “njollat më të zeza” të Demon-kracisë “Made in Albania”, ishte dhe mbetet POLITIZIMI i saj i tejskajshëm duke rrènuar me sa të ishte e mundur profesionalizmin e drejtimit të të gjitha hallkave të saj,” shkruan Kalo.

Mjeku nuk i kursen fjalët për politikanët duke i cilësuar si ‘ish brekëgrisur’ që nuk ngopen me vjèdhje.

Ndër të tjera Kalo shprehet se misioni i mantelbardhëve nuk është bàltosur dhe nuk do të bàltoset kurrë, prej akùzave të partive si dhe mirëbesimi dhe mirëkuptimi mes popullit dhe stafit mjekësor është dhe do të mbetet thelb i suksesit në përballjen me pandeminë e Covid-19.

Postimi i plote