Incìdent i rëndë në Mesdhe mes anijes gjermane dhe asaj turke, mediat zbardhin detajet e ngjarjes

Një ìncìdent i rëndë ka ndodhur gjatë ditëve të fundit mes një fregate gjermane dhe një anijeje turke në Mesdhe. “Spiegel” raporton se autoritetet turke bllokuan kryerjen e një kontrolli nga marina gjermane teksa ajo po lundronte në drejtim të portit të Misratas në Libi.
Gjithçka ndodhi teksa fregata gjermane “Hamburg” ishte duke lunduar në zonë në kuadër të misionit të përbashkët europian “Irini” për të parandaluar dërgimin e armëve në Libi.

Teksa marinarët gjermanë hipën në anije, qeveria turke i dërgoi një notë proteste asaj gjermane duke kërkuar bllokimin e kontrollit.

Kjo, sipas gazetës gjermane, bëri që ushtarakët të zbrisnin duke mos kryer asnjë kontroll.

Turqia është akùzuar vazhdimisht se po financon dhe mbështet ushtararakisht ushtrinë islamiste në Libi në lùftimet kundër forcave të gjeneralit Khalifa Haftar për marrjen e vendit nën kontroll.