Ilir Meta mesazh të fortë prokurorisë, ja çfarë i kërkon të hètojë

Presidenti Ilir Meta ka reaguar pas pamjeve nga mo.rgu që janë publikuar në media.

Meta, i ka bërë thirrje prokurorisë që të hetojë humbjet e jetëve nga Covid në spitale.

“Mendoj se Prokuroria i detyrohet popullit shqiptarë për të hètuar dhe verifikuar disa akùza konkrete të ngritura jo vetëm nga Basha, por edhe kryeministrit i takonte t’i bënte thirrje Prokurorisë për të hetuar në mënyrë që të mos mbante asnjë përgjegjësi.
Transparenca duhet të kërkohet nga qeveria për të patur mbështetje efektive nga të gjithë.

Prokuroria e ka për detyrim ndaj popullit shqiptar, pasi duhet të hetojë edhe për abùzime të thjeshta dhe jo më për çështje që kanë të bëjnë me jetën e qytetarëve shqiptarë. Kjo do të ndihmonte për një bashkëpunim më të përgjegjshëm”, tha Meta për abc news.