Shteti Europian merr masa drastike, detyron mjekët të shërbejnë edhe nëse kanë Covid-19

Një histori e pazakontë na vjen nga Belgjika, aty ku mjekët e qytetit të Liege u është kërkuar që të vazhdojnë punën edhe nëse kanë shfaqur shenja të koronavìrusit.

E gjitha kjo vjen për shkak se shteti belg ka pranuar raste në rritje gjatë ditëve të fundit dhe impenjimi i mjekëve të sëmurë do të ulte ritmin e vde.kjeve.

Rreth një e katërta e stafit mjekësor në Belgjikë thuhet se janë të sëmurë me Covid-19. Deri në 10 spitale kanë kërkuar që personeli që ka rezultuar pozitiv por nuk ka simptoma të vazhdojë të punojë.

Kreu i Shoqatës Belge të Sindikatave Mjekësore tha për mediat vendase se ata nuk kishin zgjidhje tjetër nëse do të parandalonin shembjen e sistemit spitalor brenda ditësh.

Sa i përket pacientë jo me Covid-19, në spitalet belge po trajtohen vetëm ato që e kanë urgjente, teksa pjesa tjetër po merr trajtimin në shtëpi. Europa po përjeton këtë përiudhë një valë të dytë të Koronavirusit.