‘Merrni shembull nga Shqipëria’, ministrja izraelite bën thirrje: Të ngrihemi të gjithë

Ministrja e Diasporës së Izraelit, Omer Yankelevich, i bëri thirrje të gjithë botës që të ndjekë shembullin e Shqipërisë në mbrojtje të hebrènjve gjatë Luf.tës së Dytë Botërore.

Duke folur në Forumin e Ant1semitizimit, ministrja Yankelevich tha se vitet e fundit ka pasur rritje të sul.meve ndaj të drejtave të njeriut.

Ajo theksoi se për ta luf.tuar këtë duhet të bashkohen të gjitha shtetet.

“Luf.ta kundër ant1semitizmit është shumë e rëndësishme për të gjithë ne. Ministria e Diasporës për Izraelin ka luajtur një rol mjaft të rëndësishëm për këtë. Më 2019 kemi parë rritje të ant1semitizmit. Britania e Madhe ka raportuar inc1dente, por edhe vendet e tjera. Kam folur me komunitetet, ka pasur su.lm ndaj të drejtave të njeriut. Ant1semitizmi po vjen nga të gjitha drejtimet. Nga ata që mohojnë ekzistencën e hebrènjve, të drejtat e tyre, duke krijuar këto ideologji. Kjo urrejtje nuk ka vend në shoqërinë e sotme. Si hap i parë, komuniteti global duhet të ketë prioritetet dhe të vendosë standardet për ta luf.tuar ant1semitizmin. Dua të përgëzoj qeverinë dhe parlamentin shqiptar për këtë hap të rëndësishëm. Iu bëj thirrje të gjithë krerëve të parlamenteve që të jenë të gatshëm ta luf.tojnë këtë urrejtje dhe të luf.tojmë të gjithë së bashku për këtë. Zgjidhja duhet të jetë për të gjithë ne. Ministria jonë është këtu si partnere dhe kemi qëllim të punojmë me të gjithë ju që ta mundim këtë kërcènim botëror. Ky nuk është vetëm një problem për hebrènjtë, por është një problem global. Duhet ta adresojmë këtë çështje në mënyrë alàrmante, të ngrihemi të gjithë kundër ant1semitizmit dhe kundër çdo forme tjetër urrèjtjeje. Shqipëria ka treguar se është vërtet mike e hebrènjve për mënyrën si i ka trajtuar dhe sigurinë që iu ka dhënë. Të gjitha vendet duhet të ndjekin shembullin e Shqipërisë në kuadër të hebrènjve. Për këtë iu bëj thirrje të gjithë autoriteteve në vende të ndryshme. Shqipëria i ka mbrojtur shumë vite më parë hebrènjtë dhe janë vërtet për t’u admiruar dhe është një vend nga ku duhet të marrin inspirim edhe vendet e tjera”, deklaroi ministrja izraelite.