Kryemadhi harron fëmijët e vet që iu paguan mijëra euro në vit për shkollim në Londër dhe ironizon ata të politikanëve të Rilindjes

Ditën e sotme, kryetarja e Lëvizjes Socialiste për integrim, Monika Kryemadhi ka dalë në një bashkëbisedim me votues, ku i ka bërë thirrje të rinjve që të bëhen pjesë e vendimmarrjes politike e të marrin në dorë fatet e tyre që ta bëjnë Shqipërinë shtëpinë e tyre e të ndërtojnë të ardhmen.

“Mungesa e arsimit cilësor, prespektivës së punës nesër, një page të mirëpaguar, e shumë gjërave të tjera që sot ka nevojë një i ri, jo vetëm shkollën e mesme, universitetin, që në shumicën e rasteve është k0nflikt interesi drejtpërdrejt me vetë ju e familjet tuaja se ju abùzoheni me mënyrën që ndjek ministria e Arsimit. Ajo që na ofrohet sot nga qeverisja nuk është Shqipëria shtëpia juaj, shtëpia e shqiptarëve. Me mënyrën si qeveriset sot Shqipëria cdo ditë e më shumë shkretohet, varfërohet nga ana intelektuale e profesionale, por nga rinia shqiptare”.

Kryemadhi ironizoi edhe fëmijët e “politikanëve të Rilindjes”, ku tha se për ta puna është turp.

“Këta çunat modernë të Rilindjes po të punojnë e kanë për turp ndërsa ne të LSI nuk e kemi për turp të ndihmojmë prindërit tanë, puna është nder për ne e kurrë mos u kompleksoni nga njerëzit “modernë” rrijnë e vegjetojnë mbi kurrizin e të rinjve të rejave si puna juaj”, tha kryetarja e LSI.

Por kjo që deklaroi Kryemadhi është një paradoks i madh me realitetin, pasi për hir të së vërtetës fëmijët e Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit studiojnë jashtë vendit, në Londër, në shkollat më të shtrenjta, ku një vit mësimor kushton 160 mijë euro për të dy.