Këto 6 përbërës nuk duhet në asnjë mënyrë të përzihen me njëri tjetrin

Mund të befasoheni kur të mësoni që ka kombinime të ushqimeve që duhet t’i shmangni. Kombinimi i ushqimeve të caktuara mund të ketë ndikim negativ në sistemin tonë tretës dhe të na bëjnë të ndihemi të sëmurë.

1. Sanduiçi dhe kafeja – karbohidratet e thjeshta në bukë parandalojnë tretjen adekuate të kalciumit nga djathi. Shtimi i kafesë në këtë përzierje nuk sjellë aspak dobi për zemrën. Në vend të kafesë, mund të pini çaj të gjelbër.
2. Domatet dhe trangujt – vendosja e këtyre dy përbërësve së bashku mund të pengoj proceset biomekanike në trupin tuaj. Vitaminat që këto ushqime përmbajnë mund të mos absorbohen si duhet kur hahen së bashku.

3. Patatet dhe mishi – mund të tingëllojë e shijshme, por fatkeqësisht nuk është kombinimi më I shëndetshëm. Amidoni në patate kërkon lëngje tretëse alkalike, kurse proteinat në mish kërkojnë lëngje acidike. Ky kombinim mund të shkaktoj djegësie, fyerje, dhe probleme tjera me tretje.4. Pasta dhe mishi I grirë – kur sheqernat e thjeshtë nga pasta përzihen me mish, ato mund të krijojnë përzierje kimike të rrezikshme që mund të sjellë tek diabeti.

5. Produktet e qumështit dhe ananasi – ananasi përmban një enzimë që quhet bromelainë, e cila mund të shkaktoj probleme shëndetësore kur kombinohet me produkte të qumështit.

6. Banane dhe qumësht – pemët e ëmbla që përmbajnë shumë sheqer mund të mbesin në brendësi të trupit tonë për një periudhë më të gjatë kohore. Kjo mund të bëj që sistemi tretës të ngadalësohet, sidomos kur kombinohen me qumësht.