Keni aromë të keqe në gojë kur zgjoheni në mëngjes? Ekspertët tregojnë çfarë e shkakton

Era e keqe e gojës në mëngjes është plotësisht normale dhe ndodh me shumicën prej nesh, megjithëse kjo është pak e parehatshme kur dikush special përpiqet t’ju zgjojë me një puthje.

Çfarë e shkakton aromën e keqe të gojës në mëngjes?

Gjatë orëve që jeni zgjuar pështyma juaj ndihmon në vrasjen e baktereve, por ndërsa flini, “goja juaj thahet dhe ka pak pështymë për të larguar bakteret”, shpjegon Jonathan Roberts, New York.

“Çdokush mund të ketë aromë të keqe të gojës në mëngjes sepse të gjithë kanë baktere në gojën e tyre, por disa njerëz e përkeqësojnë atë sepse kanë squfur që kolonizon dorsumin (pjesën e sipërme) të gjuhës.” Këto baktere kanë erë të keqe shumë më të fortë.