BE shton katër vende të tjera në listën e kuqe të Covid-19, ja cilat janë

Qendra Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) i ka shtuar listës së zonave të kuqe edhe katër vënde të tjera.

Holanda, Islanda, Danimarka dhe Hungaria janë vëndet që u shtuan në listën e zonës së kuqe.

Raportohet se Holanda ka regjistruar 2,921 raste të reja në 24 orët e fundit dhe si pasojë e shtimit të rasteve janë marrë masa duke u mbyllur baret dhe restorantet pas orës 10.

Në Islandë janë raportuar mbi 80 raste të reja gjatë fundjavës, duke u rritur rrezìku ndaj pandemisë.

Danimarka ka regjistruar numrin më të lartë të rasteve të reja në katër muajt e fundit.

Kujtojmë se në listën e kuqe futen ato vënde të cilat që kanë kaluar mbi 120 raste për 100,000 njerëz.