Ti ke detyrën të mbrosh ëndrrat e tua, me çdo kusht

Do të vijnë ditë kur deti i qetë i mbrëmjes do të duket se do të vijë kundër jush, të tjera në të cilat era e pranverës do të jetë armiqësore për ju, momente në të cilat edhe njerëzit që ju mendonit se do t’ju mbështesnin gjithmonë, do të bëheni të huaj. Do të ketë mure, pengesa dhe stuhi, por ju kurrë nuk duhet të hiqni dorë.

Dhe do të jetë pikërisht atëherë që do të duhet të luftoni, për veten tuaj dhe për ëndrrat tuaja, sepse thjesht keni një detyrë që ta bëni atë. Ato momente vështirësish do t’ju demotivojnë dhe ju bëjnë të besoni se nuk mund t’ia dilni. Një zë brenda jush do të ushqejë frikën tuaj dhe do t’ju ftojë të qëndroni brenda kufijve të zonës tuaj të rehatisë, por mos e dëgjoni atë dhe mos harroni se asgjë nuk mund të pengojë rrugën që ju ndan nga ëndrrat tuaja.

Dhe ka një frazë, e cila i përket një prej filmave më të bukur të viteve të fundit, që duhet ta bëni tuajën, sepse është aq e vërtetë sa të dhemb. Nga filmi “Ndjekja e lumturisë”:

Asnjëherë mos lejo që dikush të të thotë se nuk mund të bësh diçka. As mua. Dakord? Nëse keni një ëndërr, duhet ta mbrosh atë. Kur njerëzit nuk mund të bëjnë vetë diçka, vijnë dhe të thonë se nuk mund ta bësh as ti. Nëse do diçka, shkoni dhe ndiqe! Pikë.

Bëjeni mantrën tuaj këtë pohim. Përsëriteni atë çdo ditë, shkruajeni në letra të shpërndara nëpër shtëpi, shkruajeni në një fletë dhe vendoseni atje ku mund ta shihni atë çdo ditë dhe ku mund të mbani mend se asgjë dhe askush nuk ka të drejtë t’ju thotë se nuk mund ta bëni dhe veçanërisht ju. Ecni përpara, me kokën të ngritur lart dhe supet drejt, dhe vazhdoni atë që ju bën të lumtur, ndiqni vetëm atë që ju ngroh zemrën dhe ju bën të ngriheni çdo mëngjes me një buzëqeshje.

Mbusheni kokën dhe zemrën tuaj me dëshira, ngarkojeni shpirtin me pasuri dhe pasion për jetën. Respektoni veten, mbroni ëndrrat, mbrojini ato me thonj dhe dhëmbë dhe ushqejini, nëse ndjeheni se janë të uritura.

Sepse kur humbni dhe nuk dini ku të shkoni, e vetmja gjë që do t’ju kthejë në rrugën e duhur, do të jetë aroma e ëndrrave tuaja. Sepse ato ekzistojnë vetëm për t’u realizuar. / meb.al