Fotografia që po bën xhiron e rrjetit, heroina që shpëtoi tre bebe të porsalindura në Bejrut

Shpë rthimi i fuqishëm në Liban ka lënë të vde kur rreth 100 persona dhe ka pla gosur mijëra të tjerë. Bejruti, kryeqyteti libanez ka mbetur i shkat ërruar nga shpë rthimi i kimikateve. Në mediat e huaja janë publikuar shumë foto prekëse të fëmijëve dhe personave të pla gosur që enden dyerve të spitaleve të tejmbushura. Një foto e shkrepur nga fotografi Bilal Jaëich, ku një infermiere po mban një foshnje të dë mtuar nga shp ërthimi ka bërë xhiron e rrjetit.

“Pas 16 vitesh si fotograf për mediat dhe shumë lu ftëra… Unë mund të them vetëm se nuk kam parë asgjë të ngjashme me këtë të sotmen, sidomos para spitalit “Al Roum”. Kjo heroinë i mbajti foshnjat brenda spitalit, pavarësisht mungesës së komunikimit. Kjo heroinë me tre të porsalindur në krahë, e rrethuar me dhjetëra trupa të pajetë dhe të pla gosur”, ka shkruar fotografi në rrjetet sociale.