Paralajmëron mjeku: Vala e dytë e koronavirusit mund të jetë shumë më e madhe se e para

Mjeku epidemiolog Dritan Ulqinaku ka paralajmëruar për një valë të dytë të Covid, e cila sipas tij do të jetë më e fortë se e para.

Mjeku është shprehur se epidemia në vendin tonë për nga mënyra e agresivitetit ndryshon në krahasim me vendet e tjera.

“Vala e dytë mund të jetë shumë më e madhe se vala e parë, nuk është parë asnjëherë që bota të mbyllej në këtë mënyrë. Mbyllja ka të mirat dhe të metat e veta, e mira është për vende siç është Shqipëria që nuk e dinte një gjë të tillë të përgatitej, e keqja është se e zgjat kohëzjatjen e pandemisë.

Është një infèksion që është bërë tashmë njësh me njeriun, është në të gjithë globin, ai është në çdo shtet dhe problemi tashmë është se kur do të arrihet imuniteti. Numri i infeks1oneve me stinën e nxehtë është rritur, por është ulur numri i vde.kshmërisë”, ka thënë mjeku në një intervistë për “Byro Politike”, në Abc News.