5 mënyra si të jeni më të organizuar dhe më produktivë

Krijoni një inventar mendor

Shkruani gjërat që duhet të bëni në letër (detyrimet) si dhe gjërat që dëshironi të bëni (dëshirat). Kujdesuni që të mos harroni asgjë.

Shqyrtoni pse po bëni secilën nga zgjedhjet në listë
Shpesh është tendenca e të mbingarkuarit të vetes me shumë gjëra, e në fund të ditës shumica përfundojnë të jenë veprime inercie. Duke shqyrtuar arsyet e zgjedhjeve të bëra bëheni të vetëdijshëm se çfarë ju duhet vërtet dhe çfarë jo.

Bëni dy pyetjeve për secilin nga opsionet në listës
“A është e domosdoshme?” dhe “A ka rëndësi për mua ose për dikë që unë e dua?” Nëse përgjigjja është një jo, cilësojini zgjedhjet si zbavitje. Në këtë mënyrë, lista e prioriteteve bëhet akoma më e qartë.

Punoni për prioritetet e seleksionuara
Pasi të seleksiononi gjërat vërtet të rëndësishme të listës, e vetmja gjë që mbetet është organizimi i kohës për të përmbushur “misionet”.

Bëjeni listën pjesë të rutinës suaj ditore
Është e rëndësishme që lista ditore të kthehet në një disiplinë tuajën. Punët ndryshojnë gjatë gjithë kohës, ndaj është e rëndësishme që lista të përditësohet në varësi të gjërave që keni për të bërë.