Trupi dërgon sinjale, nëse keni këto shenja, atëherë duhet të pini më shumë ujë

Uji është një element i rëndësishëm për trupin dhe shëndetin e njeriut.

Të paktën dy litra në ditë duhet të konsumojë secili, dhe sidomos në ditët e nxehta. Por, ka disa sinjale që jep trupi të cilat duhet t’u bëjnë që të pini menjëherë ujë.

Goja e thatë

Kjo duket diçka shumë e qartë, por nëse ndieni se ju është tharë goja, ju është bërë bajate, atëherë sigurisht duhet të pini një gotë ujë. Uji lag membranat e mukozës në gojë dhe fyt, të cilat vazhdojnë ta mbajnë gojën të lagur me pështymë edhe shumë kohë pas një gllënjke ujë.

Lëkura e thatë

Në fakt, lëkura e thatë është një shenjë e dehidratimit, që mund të çojë në shumë probleme të tjera. Mungesa e ujit nënkupton mungesë të djersës, që çon në paaftësi të trupit për të hequr yndyrën dhe pisllëkun e akumuluar gjatë ditës.

Sytë e thatë

Mungesa e ujit çon në sy të thatë dhe të skuqur. Pa ujë në trup, thahet edhe loti në sy.

Dhembje në nyje

Kërci i eshtrave dhe kurrizit përbëhet nga 80% ujë. Uji është shumë i rëndësishëm për shëndetin e eshtrave. Duke e mbajtur trupin të hidratuar, nyjet janë në gjendje që të përballojnë tronditjen e lëvizjeve të papritura, si vrapim, kërcim ose rënie.