Si të largojmë “mbetjet” nga zorra e trashë në vetëm 24 orë!

Një nga aktivitetet që çdo qenie njerëzore kryen çdo ditë është të hajë. Falë kësaj, ne marrim të gjitha lëndët ushqyese të cilat na japin energji.

Megjithatë, trupi nuk i përdor të gjitha ato që marrim.

Sa më shpejt që ne të hamë diçka, sistemi i tretjes është përgjegjës për ndarjen e lëndëve ushqyese nga mbeturinat.

Andaj lipset të përdorni lëndë ushqyese për të plotësuar nevojat tona dhe për të dërguar mbeturina në zorrën e trashë. Është në këtë mënyrë që trupi ynë të shpëtojë nga mbeturinat to ksike.

Megjithëse zorra e trashë është përdorur për të “nxjerrë mbeturinat” nga trupi ynë, funksioni i saj është shumë i rëndësishëm.

Nëse ajo nuk funksionon mirë, ne do të fillojmë të grumbullojmë mbeturina to ksike në trup. Si rezultat, mund të vu ajmë nga sëm undje serioze.

Gjatë jetës tonë ne zakonisht përpunojmë rreth 100 tonë ushqime dhe 40 mijë litra lëngje.

Kjo nënkupton se rreth 7 kg të lëndëve fe kale grumbullohen në trup. Detyra e zorrës së trashë është të elim inojë të gjithë këtë sasi fe kale dhe të parandalojë atë që të shk aktojë dë me në shëndet.

Nëse nuk kemi një zorrë të pastër, do të jemi më të prirur për të vu ajtur nga sëm undje të ndryshme dhe pro bleme shëndetësore.

Midis tyre: kapsllëku, diabeti, metabolizmi i ngadalshëm, shtim në peshë, sëm undje të veshkave, pr obleme shikimi dhe dëgjimi, pro bleme të lëkurës, artrit, pro bleme me flokë dhe thonjë, etj.

Më poshtë po tregojmë një il aç natyral që ndihmon në nxjerrjen e materialit fe kal nga zorra e trashë në mënyrë që të merrni të gjitha përfitimet e renditura më lart.

Me këtë il aç rezultatet mund të merren menjëherë pas 24 orësh.

Pastrimi i zorrës së trashë: il aç natyral

Përbërësit:

Lëng limoni (marrë duke shtypur një limon të mesëm).

Aloe vera (1 fletë).

Mjaltë (opsional).

Përgatitja dhe përdorimi:

Për të filluar, ne duhet të qerojmë aloe veran derisa të nxjerrim xhelin që ka gjethja. Për të kryer këtë proces, ne rekomandojmë përdorimin e dorezave.

Megjithatë, produktet që përmbajnë lëng të pastër organik aloe vera të marra nga ky xhel ekzistojnë në treg. Nëse përdoret, sasia që do të përdoret në këtë il aç natyral është një gotë.

Tani, ne do të vendosim aloen (lëngun e blerë ose xhel bërë nga një gjethe) së bashku me lëng limoni dhe mjaltë në një blender. Ne do të përziejmë gjithçka mirë derisa të kemi një substancë homogjene. Së fundi, ne do ta marrim këtë substancë dy herë në ditë.

Limoni dhe aloe vera pastrojnë zorrën e trashë nga ba kteret e këq ija dhe tok sinat që favorizojnë dëb imin e shpejtë të materialit fe kal nga zorra e trashë. Në të njëjtën mënyrë, ata s hërojnë mukozën e zorrëve dhe re duktojnë d himbjen dhe inf lamacionin.

Mjalti, nga ana tjetër, është një përbërës opsional që shërben më shumë se çdo gjë tjetër për të ëmbëlsuar aromën e përbërjes, megjithëse ka gjithashtu veti të rëndësishme.