Çfarë ndodhi me gjyqin ndaj Saimir Tahirit? Avokati tregon pse u shty sërish seanca

Gjykata e Apelit Kundër Korrùpsionit dhe Kr1mit të Organizuar ka shtyrë për herë të gjashtë seancën për ish ministrin e Brendshëm Sajmir Tahiri dhe ish Drejtorin e Policisë së Vlorës Jaeld Çela.

Shkak është bërë mungesa e njoftimit sipas procedurës së ish ministrit.

Pas daljes nga seanca avokati Maks Haxhia mohoi se po shfrytëzohen procedurat për shtyrjen e procesit pasi sipas tij, ata kërkojnë pafajësi dhe nuk i intereson zgjatja e procesit.

Ndërkohë në seancë u paraqiten edhe avokatët mbrojtës së Jaeld Çelës, i cili ndodhet i arr.estuar pas vetëdòrëzimit tre javë më parë. Jaeld Cela dhe ish ministri Sajmir Tahiri u shpallën fajtor nga gjykata e shkallës së parë për kr1met e rënda për shpërdorim detyre ndërkohë që prokuroria kërkoi dënìmin për akùzën e traf1kut ndërkombëtar të lëndëve nark0tike. Për Tahirin dënimi u konvertuar ne 3.5 vite ne shërbim prove ndërsa për Jaeld Çelën dënìmi me 5 vite bu.rg.