Conte i kërkon ndihmë, Putin dërgon avionët me pajisje mjekësore

Vladimir Putin ka vendosur të ndihmojë Italinë nga kjo krizë që është shkaktuar nga koronavirusi. Ai dhe Giuseppe Conte folën ditën e djeshme në telefon duke rënë dakord për një seri marrëveshjesh, duke përfshirë dërgimin e një ekipi të ekspertëve rusë.

Kremlini njofton: “Vladimir Putin shprehu mbështetje për udhëheqjen dhe popullin italian në lidhje me situatën jashtëzakonisht të vështirë epidemiologjike që mbizotëron në Republikën Italiane. Një ndërveprim i ngushtë u ra dakord në luftën kundër koronavirusit. Në përgjigje të një thirrje nga pala italiane , Presidenti i Rusisë ka konfirmuar gatishmërinë e tij për të ofruar menjëherë ndihmën e nevojshme dhe ka përshkruar parametrat e tij specifikë. Në veçanti, sigurimi i pajisjeve mbrojtëse, komplekset e lëvizshme me bazë Kamaz për dezinfektimin aerosol të transportit dhe territorin, pajisjet mjekësore dhe të tjera, si dhe ekipet dërguese të ekspertëve rusë për ndihmë praktike në zonat më të prekura të vendit. Këto dërgesa do të bëhen përmes Ministrisë së Mbrojtjes e cila përfshin aeroplanët e forcave ajrore të Federatës Ruse “.

Në Itali janë konfimuar 53.578 raste pozitive dhe 4,825 vdekje dhe brenda 24 orëve të fundit 793 viktima.

Në të gjithë botën janë rreth 300,000 njerëz të infektuar me koronavirus dhe të paktën 12.944 kanë vdekur.