7 zakone që do t’ju ndihmojnë të kontrolloni peshën trupore

1) Mos anashkaloni vaktin tuaj kryesore dhe përpiquni të shtoni elementet në mënyrë të balancuar, duke mos anashkaluar asnjë përbërës.

2) Evitoni pijet me sheqer, duke u hidratuar përgjatë ditës me ujë!

3) Përzgjidhni drithëra integrale të cilat janë të pasura në fibra dhe në elemente të tjera ushqyese. Kujdes nuk duhet të mungojnë nga asnjë vakt.

4) Përzgjidhni gjithmonë në një vakt të përfshihet një sasi e caktuar 1/4 proteine, e cila duhet të jetë e varfër në yndyrë, sigurisht mund të alternohet dhe me proteinat bimore (familja e legumeve).

5) Shtoni konsumin e peshkut përgjatë javës minimumi 1 herë në javë dhe sigurisht orientohuni nga dieta mesdhetare që na ka falur natyra (vaj ulliri, drithëra të papërpunuara, peshk, bulmet ne sasi të kontrolluar, fruta- perime të stinës etj.)

6) Mos harroni të lexoni etiketat ushqimore , një ndër gjërat që duhet të lexoni gjithmonë është sheqeri dhe kripa e shtuar që janë një ndër ushqimet më të dëmshme.

7) Mos konsumoni ushqime të pasura në yndyrë të përpunuar, përsëri ju vijnë në ndihmë etiketat ushqimore.