“Parasite”, filmi korean shpallet më i miri në Oscars 2020

Filmi i Koresë së Jugut “Parasite” është shpallur fitues i filmit më të mirë në Oscars 2020, duke u bërë filmi i parë jo në gjuhën angleze që mori një çmim aq të rëndësishëm.

Renee Zellweger fitoi çmimin e aktores më të mirë në interpretimin e saj si Judy Garland në Judy, ndërsa aktori më u mirë u zgjodh Joaquin Phoenix në rolin e tij në filmin Joker.

Brad Pitt dhe Laura Dern morën çmim për rolet e tyre në  “Once Upon A Time në Hollywood”

Filmi “Parasite” fitoi katër çmime në total.

Ai shpërfaq satirën sociale rreth dy familjeve nga klasa të ndryshme shoqërore në Seul, njëra që jeton në varfëri në bodrum dhe një familje të pasur që jeton në një shtëpi të madhe.