“Mrekullia” foshnja lind pas trànsplantit të mìtrës

Falë transplantit të m1trës Jennifer Gobrecht është nënë e një fëmije.

Në moshën 17 vjeçare doktorët i thanë Jennifer se ishte infèrtìle, por ajo nuk hoqi dorë.

Trànsplànti i m1trës u bë. 10 ditë pasi embioni u transferua në mitrën e trànsplàntuar Jennifer mori lajmin e mirë: Ishte shtàtzënë.

Djali lindi në nëntor përmes opèràcìonit cezàrian në spìtàlin e universitetit të Pensilvanisë.

Pas lìndjes së fëmijës m1tra e trànsplàntuar u hoq.

Benjamin është fëmija i dytë në Filadelfia që lindi pas trànsplàntimit të m1trës nga një dhurùes i vde.kur, tha Penn Medicine.

Në të gjithë botën janë kryer 70 trànsplànte të m1trës dhe Benjanimi është fëmija i 8-të që lind në SHBA pa trànsplàntit të m1trës, sipas Associated Press.