“Do të jetë i vështirë për ta”, kryeministri Rama paralajmëron ndryshimin e madh në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama ka paralajmëruar àshpër të gjithë prokurorët e gjyqtarët se ky do të jetë një vit i vështirë, për ta.

Në ceremoninë e inaugurimit të repartit RENEA Rama tha se

“Me përparimin e reformës në drejtësi po bëhet një përparim i madh rrënjësor në pallatin e drejtësisë. Por koha e nevojshme për të vënë në funksion të plotë institucionet e reja të drejtësisë nuk është fort e shkurtër dhe në këtë fazë tranzicioni shoqëria jonë po përballet me një organizatë kr1mìnale brenda sistemit të drejtësisë, e rrez1kshme e kr1mìnale e përbërë nga prokurorë e gjykatës që nuk e kalojnë dot vettingun e i janë bashkuar motos KÇK duke dhënë vendime skàndàlòze e në cënim të sigurisë kombëtare për këtë ne kemi ndërmarrë nismën e një pakete ligjore duke e kolauduar edhe me BE dhe në ditët në vijim do ta kthejmë në një bazë ligjore për të ndërmarrë 0fensìvën më shembullore ndaj kr1mìt të organizuar, ndaj të gjithë atyre që janë dènùàr, janë akùzùàr por i kanë shpëtuar dènìmìt si rezultat i KÇK dhe ka ardhur koha të provojnë se pasuria e tyre nuk buron nga kr1mì ose përndryshe të dorëzojnë pasurinë e tyre dhe paralelisht do vemë me shpàtulla pas muri çdo anëtar të KÇK që do marrë vendime në kundèrshtìm me lìgjìn.” u shpreh Rama. /sot.al