Të mirat që vijë nga pirja e ujit me mjaltë

Mjalti është një produkt që përfitohet nga bleta. Shija, cilësia dhe aroma e tij ndtyshon në varësi të ushqimit që ajo konsumon, pra nektarit të luleve dhe bimëve të tjera. Për të dhe vetitë shëruese është folur shumë. Një praktikë e re dhe mjaft e shëndetshme, është përzierja ujit me mjalt .

Mënyra e përgatitjes:
Vendos një lugë çaji mjaltë në një gotë me ujë të vakët dhe
përzieje mirë. Mjalti do të shkrihet me ujin, e cila sjell
shumë përfitime shëndetësore.

Ja cilatjanë përfitimet e ujit me mjaltin në një stomak bosh:
– Sjell fundin e problemeve në “zorrën qore”.
– Forcon sistemin imunitar dhe është i shkëlqyer në luftën kundër bronkit.
– Pastron traktin e tretjes nga parazitët. Ajo liron trupin nga toksina.
– Një spastrim i plotë i trupit tuaj fillon – sepse ajo ka veti antibakteriale dhe antivirale.
– Përmirëson zorrën e trashë dhe shkatërron mikroorganizmat.
– Gjithashtu mund të ndihmojë për urinimin të pakontrolluar gjatë natës.

Do ishte më mirë nëse pihet para ushqyerjes, pasi efekti i saj bëhet parandalues.
Mund të përdorët dhe brenda natës kjo përzierje. Kjo pije mund të konsumohet edhe para gjumit, sepse kjo lehtëson punën e veshkave.