Si nuk e paskemi ditur më parë/ Zbuloni çfarë ndodh me trupin tonë kur pimë ujë me stomak bosh

Uji, edhe pse jo ushqyes, parandalon ndryshimet e papritura të temperaturës së trupit dhe ndihmon në largimin e nxehtësisë përmes djersës.

Në të njëjtën kohë, ai rregullon peshën e trupit dhe ndihmon në parandalimin e dehidratimit. Në lindje, 75% e peshës sonë është e përbërë nga uji, por ndërsa plakemi zvogëlohet në 60%.

Nevojat ditore për ujë ndryshojnë në varësi të moshës sonë, pavarësisht nëse jemi gra apo burra, dhe aktivitetet tona të përditshme. Si rezultat, duhet të pimë 7-8 gota ujë çdo ditë në mënyrë që trupat tanë të jenë të hidratuar.

Gota e parë e ujit duhet të konsumohet sapo zgjoheni