Arsyet përse nuk duhet ta hiqni kurrë brokolin nga dieta juaj


Perimet janë gjithnjë të këshillueshme në dietën tonë, por përdorimi i brokolit është shumë i rëndësishëm, për shkak të vetive të shumta që përmban. Disa nga vetitë më të rëndësishme të tij janë:

– Detoksifikimi- Brokoli mund të kthehet në një detoksifikues shumë të mirë për shkak të pranisë të vitaminës C, sulfurit dhe aminoacideve të caktuara. Brokoli ndihmon në heqjen e radikaleve të lira dhe toksinave, dhe në këtë mënyrë arrin të pastrojë gjakun.

-Çrregullime të stomakut- Për shkak se është një nga perimet më të pasura me fibra, brokoli mund të kurojë pothuajse të gjitha çrregullimet e stomakut.

Kujdesi për lëkurën- Faktorët ndikues që lëkura juaj të qëndrojë në formë dhe e re janë antioksidantë si beta-carotene dhe vitamina C dhe ndihmësit e tjerë si vitaminë B, vitamina E etj të cilët janë të pranishëm tek brokoli.

. Sëmundjet e zemrës- Brokoli ndihmon shumë edhe në sëmundjet e zemrës, për shkak të përmbajtjes së lartë fibrave, beta-carotene, acide yndyrore omega-3 dhe vitamina të tjera që ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterolit të keq.