E turpshme! E gjithë Europa kritikon me neveri Francën, vetëm Basha dhe Berisha e falenderojnë

Lulzim Basha, ashtu si Sali Berisha, ka falenderuar Francën, për qendrimin që ka majtur ndaj Shqipërisë.

Kjo, në një kohë që shumica e drejtuesve kryesorë të BE-së dhe vendeve anëtarë, janë shfaqur shumë kritikë ndaj Francës dhe Macronit.

Madje, ka pasur nga ata, si puna e Kukan apo Fajon, që janë shprehur të revoltuar dhe neveritur me qendrin e Francës dhe Macronit.

Vetëm Basha dhe Berisha i kanë falenderuar publikisht, një gjest ky i paprecedentë, që as opozita pro-ruse në Maqedoninë Veriore nuk e ka bërë, por zgjodhi të heshtte.

Këtë gjë e konstaton edhe Kreshnik Spahiu, që shkruan:

E gjithë Europa po kritikon me neveri Francën!

Lulzim Basha sapo e falenderoi. Turp!”

Lulzim Basha gjatë daljes së tij për media, mbështeti qendrimin e Macron, duke thënë:

“Macron po kërkon të reformojë se si vendet e ardhshme anëtare të kontrollohen, të mos kenë dështime si Rumania apo Bullgaria”.

/Ekskluzive.al