E dini cila është fjala më e gjatë në botë

Fjala më e gjatë në botë që e mban rekordin sipas librit të rekordeve “Guinness” përmban 172 shkronja.

Kjo fjalë është shkruar nga shkrimtari antik, Aristophanes në komedinë e tij, “Assemblywomen”.

Fjala ishte: “plaLopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kigklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­pterygon”.

Në shqip do të thotë: “emri i një pjate të përbërë nga të gjitha llojet e shijes së peshkut, mishit, shpendëve dhe salcat”.