Përplasja për Bashkinë e Shkodrës, zbulohet strategjia e PS, do i drejtohet KQZ-së për postin e kryetarit

Prefekti i Shkodrës, Çesk Millja konstituoi dje Këshillin e ri bashkiak të Shkodrës në sallën e bibliotekës së Universitetit “Luigj Gurakuqi”.

Gjatë kësaj mbledhjeje u zgjodh dhe kryetarja e Këshillit të ri Bashkiak, Brisela Kadia, ndërsa socialistët do t’i drejtohen me një kërkesë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për mandatin e kryetarit të bashkisë. Kryetarja e sapozgjedhur e Këshillit, Kadia deklaroi se për postin e kryebashkiakut do t’i drejtoheshin KQZ-së, në përputhje me Kodin Zgjedhor. Ligji për Qeverisjen Vendore thotë se kur posti i kryetarit mbetet vakant, një nënkryetar kryen funksionet e kryetarit deri në zhvillimin e zgjedhjeve të parakohshme.

Problemi është se nënkryetari është një person që emërohet dhe shkarkohet nga kryetari (neni 61) dhe në kushtet aktuale, ky post mbetet gjithashtu vakant. Ngërçi mund të zgjidhej nga një dekret për zgjedhje të pjesshme vendore, por Presidenti i Republikës nuk i njeh zgjedhjet e 30 qershorit dhe për rrjedhojë, ka deklaruar se nuk do të shpallë zgjedhje të parakohshme për Shkodrën.

Në këto kushte, qeverisja vendore për Shkodrën mbetet në ngërç edhe pas konstituimit të Këshillit Bashkiak. Pritet që në mbledhjen e ardhshme të Këshillit Bashkiak të diskutohet për mandatin e përfunduar të Voltana Ademit në krye të Bashkisë së Shkodrës.