Nuk ju pëlqejnë hurmat?Pasi të lexoni vetitë e dobishme të tyre nuk do mund ti refuzoni

Ka disa fruta me shumë përfitime ushqyese dhe të dobishme për trupin tonë, dhe njëra prej tyre është hurma. Prodhimi i tyre maksimal i frutave ndodh në periudhën tetor-nëntor. Ato janë me të vërtetë shumë të rëndësishëm për trupin, sepse shumë përfitime të dobishme janë të përfshira në këtë frut.

Hurma është një frut që paraqet vitamina A, B por mbi të gjitha C, e cila i jep elasticitet lëkurës duke e ndihmuar atë të qëndrojë i re. Për më tepër, ajo përmban beta-carotene dhe shumë minerale të tilla si: kalcium, fosfor, natrium, magnez, hekur, zink, selen, bakër dhe mangan, por mbi të gjitha kalium.

Megjithatë, duke qenë një frut i pasur me sheqerna, nuk rekomandohet për ata që janë në një dietë, dhe është gjithmonë një zakon i mirë për të mos tejkaluar dozat.

Në fakt, ato kryesisht përbëhen nga 80% ujë, 12% sheqer, 0.2% yndyrë, 3.6% nga fibra dietike, karbohidratet, 0.5%. Një frut i vogël prej rreth 100 gram ka rreth 75 kcal.

Hurmat gjithashtu ndihmojnë në rregullimin e zorrëve në sajë të fibrave dhe kaliumit. Për më tepër, nëse fruti është i pjekur, ju do të merrni një ndihmë të vlefshme kundër kapsllëkut.

Së fundmi, ata janë gjithashtu energjizues të fuqishëm falë sheqernave që gjenden në të dhe janë në gjendje të parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare.